sábado, 14 de enero de 2012

Sessió dia 12/01/12

Avui hem fet classe amb l’Àngels. En aquesta sessió hem utilitzat el programa CorelDraw, amb el qual ja havíem treballat en una altra classe, en la que vam aprendre a calcar digitalment. Tot i així, avui l’hem utilitzat per aprendre a donar moviment a les imatges.
Primer de tot, hem de tenir present, que el moviment de les imatges s’aconsegueix a partir de la visualització de diferents imatges en un període de temps molt curt i que cada imatge que forma part d’aquest moviment s’anomena fotograma. La tasca d’avui ha consistit en crear un Stop Motion, que és una animació feta a partir d’objectes estàtics, capturant fotografies.

Per aconseguir el moviment de les imatges, primer, hem hagut de fer els fotogrames. Primer de tot, hem realitzat el fotograma 18, que és el del centre i, per tant, el nostre punt de partida. En aquest primer fotograma hi hem insertat dos cercles de dos colors diferents. Ens hem dividit en grups de 4 i una parella ha fet 18 fotogrames i l’altre 18 més, aconseguint-ne un total de 36. La Rocío i jo, hem fet els 18 primers, mentre que la Marta i la Lucía, han fet del 18 al 36 i després els hem ajuntat amb el Movie Maker. El resultat final ens ha deixat bocabadades!  Un dels cercles es movia seguint el recorregut que nosaltres havíem establert alhora de crear els fotogrames i hem aconseguit crear imatges en moviment!
He de dir que aquesta activitat m’ha agrada molt, ja que tot i ser senzilla de realitzar, el resultat final és molt vistós i divertit. Penso que saber fer aquest tipus d’animacions és molt important com a futura mestra, ja que són un recurs visual que pot cridar molt l’atenció dels infants i els resultats poden ser realment espectaculars. A més, podem aconseguir aquest moviment amb qualsevol altra tipus d’imatges que ens interessi, depenent de la temàtica que vulguem treballar amb els nens i nenes. Per últim, per tal de fer-lo més impactant, també hi podem afegir música

La següent fotografia és del fotograma 18 del que hem partit per poder fer tots els moviments del cercle.

No hay comentarios:

Publicar un comentario