domingo, 8 de enero de 2012

Sessió dia 10/11/11

Avui hem fet classe amb l’Àngels i hem tractat els temes de la tipografia i les diferents formes tipogràfiques. Crec que a través d’ aquesta sessió, he pogut descobrir o recordar (ja que alguns dels temes tractats ja els tenia clars) diferents opcions que ens permeten les tecnologies a l’hora de crear un disseny efectiu.

Així doncs, hem tractat, per exemple, les diferents tipologies de lletres i, fins i tot, ens hem descarregat un tipus concret de lletra (extret d’Internet) per tal de poder-lo utilitzar, la qual cosa desconeixia que es podia fer. A més, hem parlat sobre quina és la millor manera de presentar un contingut determinat per tal que sigui entenedor i, sobretot, llegible. D’aquesta manera hem vist que la facilitat por poder llegir un text depèn tant del tipus de lletra que utilitzem com del fons que triem i que hem de tenir sempre present que tant el color del fons com el color i la mida de la lletra han de ser adequats, per tal de no dificultar la llegibilitat del text que vulguem crear en cap moment.

Penso que aquesta sessió ha estat interessant perquè m’ha servit de recordatori, ja que alguns dels temes ja els tenia clars perquè els havíem tractat a l’escola, a l’ Institut o gairebé de manera autònoma fent treballs a casa. Però a la vegada he après coses que no sabia i, a més a més, m’ha ajudat a entendre la importància de tenir en compte aspectes tant importants com la llegibilitat, que a vegades, per culpa de ser tan obvis, ens poden passar per alt sense adonar-nos-en.

La fotografia que he triat és una fotografia en la qual es veu una portada que no podríem considerar un disseny efectiu, ja que les lletres van en diferents direccions i, sovint, no saps ni en quin punt fixar la teva atenció ni en quin orde has de llegir les paraules que hi apareixen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario