domingo, 8 de enero de 2012

Sessió dia 15/11/11

La sessió d’avui l’hem dedicat exclusivament a prepara les exposicions de cada grup sobre els diferents recursos TAC, centrant-nos en  l’Educació Infantil. Concretament, en el meu grup, hem decidit tractar els recursos tecnològics que ens permeten treballar la capacitat d’aprendre a pensar i a comunicar.
D’aquesta manera, els tres recursos que ens han semblat més interessants dels que se’ns proposaven han estat:   
·         El portal edu3.cat

·         Un conjunt d’activitats anomenades “El món et parla”  

·         Una sèrie d’activitats matemàtiques.

Primerament, en el portal edu3.cat hi trobem diferents tipus de recursos audiovisuals organitzats segons l’assignatura i la temàtica a la qual pertanyen, de manera que són molt fàcils de trobar i utilitzar.
En segon lloc, en “El mon et parla” hi trobem diferents activitats Jclic que permeten que els infants aprenguin a relacionar els sons amb les paraules o les imatges a les quals fan referència.

Per últim, utilitzant les activitats matemàtiques els infants podran jugar i completar un seguit d’activitats que tracten tant l’ordenació com les seriacions de manera que els estimulen a estructurar clarament el seu pensament lògic.

Al marge que m’ha agradat poder conèixer i aprendre a utilitzar aquests recursos TAC, també vull fer una petita reflexió sobre lo importantissim que és no tan sols saber-los utilitzar, sinó fer-ho d’una manera el més enriquidora possible per l’aprenentatge dels alumnes, és a dir, relacionant-ho amb els temes que s’estiguin tractant a classe en aquell moment per tal que hi hagi una relació i coherència entre els continguts, assegurant que els alumnes entenen les activitats que fan i prestant especial atenció en les que s’equivoquen, oferint-els-hi la nostra ajuda docent en tot momement,etc...

La fotografia que he triat és una seriació procedent del conjunt d’activitats matemàtiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario