domingo, 8 de enero de 2012

Sessió dia 20/12/11

En la sessió d’avui, cada grup, hem exposat les nostres experiències i anàlisi pel que fa a l’utilització de les TAC en els diferents centres educatius que hem visitat.

A través d’aquesta posta en comú, m’he adonat, en primer lloc, que gairebé tots els centres als quals els meus companys i jo hem assistit integraven les TIC sense gaires entrebancs a les aules del centre i els mestres tenien un bon nivell de coneixement i formació davant d’aquestes. És per aquest motiu, que gairebé tots els mestres ens han comentat que han hagut d’assistir a seminaris o a cursos per tal de formant-se i poder ser competents en aquesta matèria.

Una altra idea amb la que em quedo és amb que les TIC han d’estar clarament integrades a les aules i formar-ne part. No les hem de concebre mai com una assignatura paral·lela, sinó que les hem d’aprofitar com el que són, una eina més de treball que, segurament, ens permetrà tractar qualsevol contingut treballat a la classe, però d’una manera diferent, amb més possibilitats i recursos i que, possiblement, serà més atractiva per als alumnes. És per això que en pràcticament totes les escoles que hem visitat, no hi havia un horari fixa per les tecnologies, ja que estan constantment a l’abast dels infants, mentre escolten una explicació de la mestra, mentre realitzen activitats, etc...

Per tant, penso que un dels aspectes als quals hem de prestat més atenció és a la metodologia enfront les TAC, és a dir, a com les utilitzarem per optimitzar al màxim les possibilitats que ens ofereixen en el procés d’ensenyament-aprenentatge que porten a terme els alumnes a les escoles.

Vull remarcar també que, tot i que, generalment, com ja he dit, m’ha sorprès que gairebé totes les escoles tenen molts recursos tecnològics i en fan un bon ús, també hi ha escoles que no en tenen (sovint, degut a motius econòmics, com ara la falta de subvencions...) o els propis mestres no estan massa predisposats a formar-se en la utilització d’aquests i penso que és una pena i una irresponsabilitat per part d’ells que un grup de nens i nenes que es trobin en una escola així siguin educats amb aquesta mancança pel que fa a les tecnologies i estic gairebé segura que això, a molts d’ells, els condicionarà en el futur.

Finalment, m’agradaria dir que m’he sentit molt afortunada de poder visitar l’escola l’“Arena de Llevant”, ja que és una escola on ens van atendre molt bé i on vam poder veure que tenen una filosofia i una metodologia molt bona per tal de promoure que els seus alumnes tinguin un bon desenvolupament integral i passin a ser ciutadans competents i preparats pel futur que els hi espera.

La fotografia és de la nostra visita a l’escola “Arenal de Llevant”. Són un conjunt de dibuixos fets pels alumnes amb el programa Kid Pix.


No hay comentarios:

Publicar un comentario