miércoles, 19 de octubre de 2011

Sessió dia 13/10/11

Avui hem fet classe amb l’Àngels i hem tractat el tema de la Imatge Digital i del Color. Primerament, pel que fa a la Imatge Digital, hem parlat sobre la seva estructura i sobre els tipus. Així doncs, si classifiquem les imatges trobem les imatges vectorials i les imatges de mapa de punts. També hem parlat sobre la mida i la visualització de les imatges, en la qual la mida en píxels és la que s’utilitza en la pantalla i la mida en cm. s’utilitza en la impressió. A més, m’ha semblat molt curiós aprendre que cada píxel té un color propi!
També, hem vist que per obtenir imatges digitals s’ha de fer a través de dispositius de conversió analògics (P.ex: càmeres digitals) o bé creant-les amb software informàtic. A continuació, hem tractat els diferents formats de compressió d’imatges i d’arxius, cosa que hem sembla de gran utilitat. Per acabar, hem parlat sobre el pes de les imatges, (que és la quantitat d’espai que necessita per poder guardar-se al disc dur) i la resolució (que és la quantitat de píxels per unitat de mesura).

En segon lloc, fent referència al color, hem parlat sobre les seves propietats que són el to, la saturació o cromatisme i la lluentor. També hem parlat de la síntesi del color que pot ser additiva (els colors de la llum) o subtractiva (els colors dels pigments). A més, hem après que la llum es descomposa en tres colors: el vermell viu, el blau fosc i el verd. Seguidament, hem vist que la barreja dels colors primaris dóna lloc als colors secundaris, i la barreja dels secundaris ens permet conèixer els color terciaris. Hem après a classificar els colors segons si són càlids o freds, així com les diferents formes d’impressió del color. També, hem parlat sobre els tipus de colors que són el color denotatiu, dins el qual trobem el color icònic, el saturat i el fantasiós, i, per alta banda, el denotatiu, en el qual trobem el color psicològic, el simbòlic, l’esquemàtic, l’emblemàtic, el senyalètic i el convencional. Una altra cosa que vull destacar són les diverses funcions del color que poden ser per atraure l’atenció, mantenir l’atenció, transmetre la informació o bé per estimular.

Per últim, abans de finalitzar la sessió d’avui, l’Àngels ens ha ensenyat un conte comprat al museu Picasso.

No hay comentarios:

Publicar un comentario